The foreign language thread

Light-hearted discussions, forum games and anything that doesn't fit into the other forums.
Tech Corner - Firewalls, AV etc. - Report Bugs - Board Rules
okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 12 Dec 2006, 10:08

J'ai jamais vu du francais ici... c'est pas considere comme une langue etrangere ?? :p
(desole, j'ai pas de caracteres speciaux sur mon clavier)

theLuckyDragon
Round Table Knight
Round Table Knight

Unread postby theLuckyDragon » 12 Dec 2006, 12:20

Il n'y a pas beaucoup de francais ici ;|
"Not all those who wander are lost." -- JRRT

Marzhin
Pit Lord
Pit Lord

Unread postby Marzhin » 12 Dec 2006, 13:12

Pas beaucoup sans doute, mais nous avons la qualité plutôt que la quantité ;)
Last edited by Marzhin on 13 Dec 2006, 10:29, edited 1 time in total.

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 12 Dec 2006, 13:26

;) surtout quand il s'agit de parler.... :p

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 12 Dec 2006, 16:38

theLuckyDragon wrote:Il n'y a pas beaucoup de francais ici ;|
Any french = too much french. :devil:

Nu-mi vine sa cred cata am uitat din clasa a 4-a. A trebui sa ne schimbe idiotii aia profa. :disagree:
Disclaimer: May contain sarcasm!
I have never faked a sarcasm in my entire life. - ???
"With ABC deleting dynamite gags from cartoons, do you find that your children are using explosives less frequently?" — Mark LoPresti

Alt-0128: €

Image

Kalah
Retired Admin
Retired Admin

Unread postby Kalah » 12 Dec 2006, 16:44

Ingen nordmenn til stede i dag? Hm.
In War: Resolution, In Defeat: Defiance, In Victory: Magnanimity, In Peace: Goodwill.

theLuckyDragon
Round Table Knight
Round Table Knight

Unread postby theLuckyDragon » 12 Dec 2006, 18:55

J'ai l'impression distincte que notre norvegien se sent seul :D

Aujourd'hui nous avons ratrappe un cours que nous n'avons pas fait il y a 2 semains... Je n'ai jamais vu quelqu'un parler francais 4 heures continument! Maintenant je n'ai que de francais dans la tete.

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 12 Dec 2006, 20:00

theLuckyDragon wrote:J'ai l'impression distincte que notre norvegien se sent seul :D
Now he knows how it feels.
Aujourd'hui nous avons ratrappe un cours que nous n'avons pas fait il y a 2 semains... Je n'ai jamais vu quelqu'un parler francais 4 heures continument! Maintenant je n'ai que de francais dans la tete.
Naspa... date cu capu' de perete pana iti trece. No one should suffer all that french.
"With ABC deleting dynamite gags from cartoons, do you find that your children are using explosives less frequently?" — Mark LoPresti

Image

theLuckyDragon
Round Table Knight
Round Table Knight

Unread postby theLuckyDragon » 12 Dec 2006, 20:31

Acum îmi fac tema la finlandeză, acolo e ok.

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 12 Dec 2006, 20:34

theLuckyDragon wrote:Acum îmi fac tema la finlandeză, acolo e ok.
Io am auzit ca finlandezele sunt OK. :devil:

Image

theLuckyDragon
Round Table Knight
Round Table Knight

Unread postby theLuckyDragon » 12 Dec 2006, 20:43

Nouă ne-a spus profa că bărbaţii de acolo îs timizi.

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 12 Dec 2006, 20:45

theLuckyDragon wrote:Nouă ne-a spus profa că bărbaţii de acolo îs timizi.
Avantaj dublu. :devil:

Image

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 12 Dec 2006, 23:30

theLuckyDragon wrote:Aujourd'hui nous avons ratrappe un cours que nous n'avons pas fait il y a 2 semains... Je n'ai jamais vu quelqu'un parler francais 4 heures continument! Maintenant je n'ai que de francais dans la tete.
ce qui est pire est que apres parler francais toute la journee j'ai du mal a parler anglais... c'est tres bisare... j'arrive a dire "oui" en lieu de "yes" et tout sorte de trucs comme ca...
Allez les francais.... repondezzzzz !!!!

Trebuie sa recunosc ca finlandeza e una din limbile la care nu ma gandeam ca se studiaza in ro. Esti la o facultate de limbi sau ceva, sau doar iti place sa ai pasiuni originale :)

Marzhin
Pit Lord
Pit Lord

Unread postby Marzhin » 13 Dec 2006, 10:31

okrane wrote:
theLuckyDragon wrote:Aujourd'hui nous avons ratrappe un cours que nous n'avons pas fait il y a 2 semains... Je n'ai jamais vu quelqu'un parler francais 4 heures continument! Maintenant je n'ai que de francais dans la tete.
ce qui est pire est que apres parler francais toute la journee j'ai du mal a parler anglais... c'est tres bisare... j'arrive a dire "oui" en lieu de "yes" et tout sorte de trucs comme ca...
Allez les francais.... repondezzzzz !!!!
Moi c'est bizarre, ces derniers temps j'ai tendance à penser et rêver en anglais. A force de passer mon temps sur des forums anglophones, à lire des livres en anglais, à regarder les films en VO, et à écrire ma campagne pour Heroes V tout en anglais je suppose.

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 13 Dec 2006, 16:44

okrane wrote:Esti la o facultate de limbi sau ceva, sau doar iti place sa ai pasiuni originale :)
Amandoua din cate stiu io. Si e la o fac de litere.

@Marzhin:

Yeah, but French is your first language. I can't really speak french coz i keep confusing it with italian, but i can understand both just fine.

Image

theLuckyDragon
Round Table Knight
Round Table Knight

Unread postby theLuckyDragon » 13 Dec 2006, 18:54

Sunt la Litere în Cluj, la secţiunea LMA En-Fr, şi în afară de asta îmi plac limbile străine în general. În România există doar două catedre de finlandeză: aia de calitate de la Cluj :D, şi ailaltă de mai puţină calitate (după cum am auzit de la nişte prieteni care fac acolo) de la Bucureşti.

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 13 Dec 2006, 20:21

Trebuie sa fie misto sa inveti finlandeza...
Eu acum invatam germana... si mi se pare f interesanta... desi cuvintele mi se par cam complicat de retinut. Si din cand in cand mai gasesc cate un cuvant care e si la noi in limba si mi se pare interesant ca gasesc de unde a mai venit si asta in limba noastra.

Si si mie au inceput sa imi placa limbile straine...:)

theLuckyDragon
Round Table Knight
Round Table Knight

Unread postby theLuckyDragon » 13 Dec 2006, 20:28

Mie nu ştiu de când au început să-mi placă aşa de mult. Când eram mic şi aveam antenă parabolică mă uitam la programe germane la desene animate şi la Preţul Corect, dar la un moment dat frate-meu a găsit frecvenţa la Cartoon Network şi de atunci am început să învăţ engleza. Totuşi, la momentul respectiv eu începusem să mă familiarizez cumva cu germana, aşa că în prezent, deşi nu prea ştiu cuvinte, când aud germană pe acol' pe undeva prin subconştient îmi sună extrem de familiar.

Cât despre finlandeză, pot spune că gramatica este logică şi ok, ceva cam multă ce-i drept (au 9 cazuri la substantive...), dar ceea ce îmi ridică niscaiva probleme e vocabularul. Nu seamănă cu prea multe limbi. Bine, cu estoniana seamănă, da' cine ştie estoniană în afară de estonieni... :)

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 13 Dec 2006, 21:06

9 cazuri... asta le bate pe toate...

si eu am invatat engleza tot cam de la televizor... de la tona de filme pe care am vazut-o...
frantuzeasca la scoala mai multsi trebuie sa zic ca e o mare diferenta intre a invata ceva dupa reguli si pur si simplu a o asculta... adica ma simt aproape bilingv in engleza, in sensul ca nu stiu regulile de gramatica dar stiu cum suna bine... si asta mi se pare foarte important

theLuckyDragon
Round Table Knight
Round Table Knight

Unread postby theLuckyDragon » 13 Dec 2006, 21:28

Este într-adevăr important să ştii cum sună bine, păcat că profa noastră de gramatică nu primeşte răspunsuri din astea :D În fond, "sună bine" tocmai pentru că respectă normele gramaticale ale limbii engleze, pe care le aplicăm în mod inconştient dar care permit o mare varietate de nuanţe în ceea ce vrem să spunem. Ideea principală pe care ne-o repetă de fiecare dată e că "Language always conveys an attitude", şi ne-a exemplificat foarte bine punându-ne să ne gândim la diferenţa dintre "little" şi "small".

E fain cursul de gramatică engleză pe care-l avem cu ea, amuzant chiar; n-am crezut niciodată că gramatica poate fi atât de faină :-D

Return to “Campfire”