The foreign language thread
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
http://en.wikipedia.org/wiki/Diplomatic_language
Vezi acolo, ca sunt deajunse exemple de limbi de folosinta internationala cu influente de perste tot... si nu ziceam de o limba nou-nouta, ci una de genu cum era in Blade Runner Cityspeak... o amestecatura de engleza, franceza, german etc...
Vezi acolo, ca sunt deajunse exemple de limbi de folosinta internationala cu influente de perste tot... si nu ziceam de o limba nou-nouta, ci una de genu cum era in Blade Runner Cityspeak... o amestecatura de engleza, franceza, german etc...
Disclaimer: May contain sarcasm!
I have never faked a sarcasm in my entire life. - ???
"With ABC deleting dynamite gags from cartoons, do you find that your children are using explosives less frequently?" — Mark LoPresti
Alt-0128: €
"With ABC deleting dynamite gags from cartoons, do you find that your children are using explosives less frequently?" — Mark LoPresti
- theLuckyDragon
- Round Table Knight
Totul se transformă. Dar n-are rost să devin nostalgic după nişte chestii care o să se întâmple după ce mor eu.Dar nu credeti ca dedesubtul acestui strat util se ascunde o problema mai mare: pierderea individualitatii culturale a fiecarei natii?
Nu cred că vor vorbi engleza, cum zice TT. Vor vorbi ceva influenţat de engleză, dar cu specifice şi din alte limbi. Dar engleză engleză n-o să fie, pentru ca limbile care în prezent concurează cu engleza nu vor dispărea pur şi simplu făcându-i loc acesteia.Adica mai exact: unde vor fii toti marii oameni de cultura romani din trecut peste cateva sute de ani cand toata lumea va vorbi engleza?... cred ca la gunoi...
Ai auzit ca s-a incercat introducerea unor noi limbi universale deja.
Esperanto, Interlingua au fost unele incercari care au esuat.
Cunosc.Nu cred ca va fii posibila crearea unei limbi pur si simplu din neant pentru ca o limba necesita o istorie si o cultura in spate. Tolkien are niste chestii interesante pe tema asta.
"Not all those who wander are lost." -- JRRT
Dupa mine potopul, nu? Oricum, sunt putin contradictorii cele 2 afirmatii ale tale, sau cel putin implica faptul ca romana nu poate rezista nici pe departe englezei.Totul se transformă. Dar n-are rost să devin nostalgic după nişte chestii care o să se întâmple după ce mor eu.
Mi se pare oarecum ciudat faptul ca nu exista o preocupare in ceea ce priveste conservarea valorilor nationale. Este o problema pe care noi romanii o avem: ne bagam picioarele in ce e al nostru si idolatrizam pe ale altora.
O pierdere treptata a culturii nationale nu are nici o consecinta pozitiva, oricat de atragatoare ar fi culturile occidentale...
In prezent engleza devine din ce in ce mai populara si datorita puterii economice a SUA va fi din ce in ce mai raspandita.Nu cred că vor vorbi engleza, cum zice TT. Vor vorbi ceva influenţat de engleză, dar cu specifice şi din alte limbi. Dar engleză engleză n-o să fie, pentru ca limbile care în prezent concurează cu engleza nu vor dispărea pur şi simplu făcându-i loc acesteia.
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
Nu e exact contradictoriu, cultura nu mai e ce a fost acu cateva sute de ani, si nu ca mai fi in cateva sute de ani ce e acuma... cu sau fara engleza... exact ca si limba, altfel inca am fi vorbit latina sau daca.okrane wrote:Dupa mine potopul, nu? Oricum, sunt putin contradictorii cele 2 afirmatii ale tale, sau cel putin implica faptul ca romana nu poate rezista nici pe departe englezei.Totul se transformă. Dar n-are rost să devin nostalgic după nişte chestii care o să se întâmple după ce mor eu.
Mi se pare oarecum ciudat faptul ca nu exista o preocupare in ceea ce priveste conservarea valorilor nationale. Este o problema pe care noi romanii o avem: ne bagam picioarele in ce e al nostru si idolatrizam pe ale altora.
O pierdere treptata a culturii nationale nu are nici o consecinta pozitiva, oricat de atragatoare ar fi culturile occidentale...
dolaru canadian valoreaza mai mult decat cel al SUA in momentu asta...In prezent engleza devine din ce in ce mai populara si datorita puterii economice a SUA va fi din ce in ce mai raspandita.
Una e sa pastrezi ce ai si sa evoluezi in baza aceasta, alta sa arunci la gunoi tot ce a fost pana acum ca sa imbratisezi filmele de la hollywood.Nu e exact contradictoriu, cultura nu mai e ce a fost acu cateva sute de ani, si nu ca mai fi in cateva sute de ani ce e acuma... cu sau fara engleza... exact ca si limba, altfel inca am fi vorbit latina sau daca.
lolz... stii care e moneda cea mai valoroasa in lumea asta: moneda Botswanei :pdolaru canadian valoreaza mai mult decat cel al SUA in momentu asta...
SUA au luat-o usor la vale din prima zi a primului mandat a lui Bush Jr. Singura deviatie de la coborarea lenta au fost cateva caderi bruste.ThunderTitan wrote:dolaru canadian valoreaza mai mult decat cel al SUA in momentu asta...In prezent engleza devine din ce in ce mai populara si datorita puterii economice a SUA va fi din ce in ce mai raspandita.
Iar daca e sa ma gandesc la alternativele pierzante (Gore & Kerry) incep sa iau in serios ipoteza ca americanii au intrat intr-o criza serioasa de oameni capabili sa conduca o tara. Cel putin in conditiile sistemului lor de grupuri de lobby si interese, care pana acum a functionat aparent destul de bine. Sa speram ca isi revin dupa urmatoarele alegeri, altfel ii bai.
'Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former' - Albert Einstein
'Science without religion is lame, religion without science is blind' - same guy
'Science without religion is lame, religion without science is blind' - same guy
Nu cred ca figura presedintelui este elementul decizional principal intr-o tara.
Cred ca mai degraba clasa lor politica a capatat suficient de multa putere ca sa inceapa sa se intereseze mai mult de interesele personale ( = coruptie )
Si vedem in toate razboaiele astea cu interes economic ca nu interesul imediat al tarii sau al presedintelui au fost servite ci mai degraba a unor mamuti comerciali.
Cred ca mai degraba clasa lor politica a capatat suficient de multa putere ca sa inceapa sa se intereseze mai mult de interesele personale ( = coruptie )
Si vedem in toate razboaiele astea cu interes economic ca nu interesul imediat al tarii sau al presedintelui au fost servite ci mai degraba a unor mamuti comerciali.
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
Meh.. Nixon... United Fruit Company... si multe altele...
Nu e vorba ca n-au mai facut-o, doar ca de data asta chiar concureaza cu unii care nu se saboteaza siguri ca sovietii... si inca nu s-au obisnuit cu asta.
@Zam
Stii ca Gore a castigat alegerile, nu? Doar ca i-au tras-o cu electorii aia si manevrele lor... Kerry pur si simplu era prea plictisitor. Ce lideri ar fi fost ei nu avem cum sa stim.
Nu e vorba ca n-au mai facut-o, doar ca de data asta chiar concureaza cu unii care nu se saboteaza siguri ca sovietii... si inca nu s-au obisnuit cu asta.
@Zam
Stii ca Gore a castigat alegerile, nu? Doar ca i-au tras-o cu electorii aia si manevrele lor... Kerry pur si simplu era prea plictisitor. Ce lideri ar fi fost ei nu avem cum sa stim.
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
Pai nu... taticu a tras beneficile... junioru e acolo doar ca sa zambeasca prosteste. Da desigur ca sunt multi care au tras beneficile, da asta e din cauza ca au avut un presedinte atat de cooperativ.
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
si ce, Clinton a zburat?! Din cate tin io minte nenea bill a terminat 2 mandate si doar Nixon stiu io ca s-a restras vrodata, sau in secolu trcut macar.
si de Clinton s-au luat republicanii, adik partidu de opozitie, dupa ce i-au inscenat-o frumos intrebandu-l de monica sub juramant... da sa nu crezi ca acu cand ist mai multi democrati in guvern nu se iau de Tufis de cate ori pot.
si de Clinton s-au luat republicanii, adik partidu de opozitie, dupa ce i-au inscenat-o frumos intrebandu-l de monica sub juramant... da sa nu crezi ca acu cand ist mai multi democrati in guvern nu se iau de Tufis de cate ori pot.
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
Pai fa rost de cetatenie si candideaza si tu... porma poti sa ne zici.
Täysin turha foorumi tämä leirituli. Miten nämä tyypit viitsii edes postata tänne. Menisivät kirjoittaa vaikka kunnon artikkeleita Heroes strategioista.
Ei taida olla ketään suomalaisia kuulolla?
Ei taida olla ketään suomalaisia kuulolla?
Thundermaps
"Death must be impartial. I must sever my ties, lest I shield my kin."
"Death must be impartial. I must sever my ties, lest I shield my kin."
interesant ca nici strainii astia habar nu au despre planificarea familiala and such, si toarna copii asa pe banda fara prea multe ganduri...
de fapt... adevarul e ca inca ma mai uimeste cantitatea de oameni din lumea asta care fac lucruri fara sa gadeasca in prealabil.
EDIT: o conjuntie schimba complet ideea frazei :p
de fapt... adevarul e ca inca ma mai uimeste cantitatea de oameni din lumea asta care fac lucruri fara sa gadeasca in prealabil.
EDIT: o conjuntie schimba complet ideea frazei :p
Last edited by okrane on 07 Oct 2007, 15:23, edited 1 time in total.
- theLuckyDragon
- Round Table Knight