The foreign language thread
- theLuckyDragon
- Round Table Knight
Mie nu-mi vine nimic în minte despre Albania E ca o pată mică şi inexistentă pe harta Europei, nimic nu se întâmplă acolo, nu se aude nici o ştire.watcher83 wrote:Nu chiar, mai sunt si in Europa chiar tari privite mai rau, un exemplu care imi vine in minte se refera la albanezi
"Not all those who wander are lost." -- JRRT
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
Desigur, e greau sa vezi adevarul cand toti vb numai bine de tara lor.okrane wrote:amarul meu e ca n-am vazut natie mai retardata ca romanii
Nici tara noastra nu era diferita inainte sa incepem sa exportam tigani si capsunari.Mie nu-mi vine nimic în minte despre Albania confused E ca o pată mică şi inexistentă pe harta Europei, nimic nu se întâmplă acolo, nu se aude nici o ştire.
Si asta crezi ca e din cauza ca ungurii vb urat de tara lor?Si toate problemele de care vb tu ca le ai in firul cu masinile sunt legate tot de imagine nu? Imaginea pe care ungurii o au in Romania si pe care romanii o au in Ungaria... probabil ca daca astea s-ar mai ameliora, lucrurile ar sta mai bine...
Si sa stii ca problema care o am io cu "promovarea aspectelor frumoase" ale oricarui loc esta ca ignora realitatea pt niste profit (cum ziceai, aia tot saraci sunt, desi te au ca turist posibil), si nu rezolva problema ignorantei pe care o au oamenii.
Un pic din amandoua. Faza e ca suna aiurea sa zici ca "uie ce oameni mari aveam" cand in momentul actual nu prea avem mai nimik (nimik de care sa aiba grija ai nostri oricum).În sensul că "fac parte din istoria noastră" sau că "îs trecute, îs bălării" ("they're history")?
Disclaimer: May contain sarcasm!
I have never faked a sarcasm in my entire life. - ???
"With ABC deleting dynamite gags from cartoons, do you find that your children are using explosives less frequently?" — Mark LoPresti
Alt-0128: €
"With ABC deleting dynamite gags from cartoons, do you find that your children are using explosives less frequently?" — Mark LoPresti
ignora realitatea fata de cine? Despre strainul x pe care il doare in 14 de o tarisoara undeva intr-un colt de lume... ce aduce faptul ca ii spui ca e o mare porcarie tara aia... adica realitatea... nimic bun cu siguranta...Si sa stii ca problema care o am io cu "promovarea aspectelor frumoase" ale oricarui loc esta ca ignora realitatea pt niste profit (cum ziceai, aia tot saraci sunt, desi te au ca turist posibil), si nu rezolva problema ignorantei pe care o au oamenii.
dar daca ii zici, uite bah, avem niste muzee interesante, sau mai stiu eu ce, va avea o idee buna in minte, data viitoare, probabil peste cativa ani cand se va mai intalni cu ceva din tara aia...
Se cheama etiquette sau rafinament... de care noi romanii amarnic ducem lipsa...Desigur, e greau sa vezi adevarul cand toti vb numai bine de tara lor.
Dar nu crezi ca cultura tarii din care vii, te reprezinta destul de bine si pe tine ca om? Daca tu zici, tara noastra e un gunoi si e plina de tigani, automat spui... eu sunt un gunoi de tigan...Un pic din amandoua. Faza e ca suna aiurea sa zici ca "uie ce oameni mari aveam" cand in momentul actual nu prea avem mai nimik (nimik de care sa aiba grija ai nostri oricum).
Nu prea exista asa de mare legatura in prezent intre imaginea unei tari si unii oameni din ea. Dupa cum am mai spus sunt oameni si oameni, fiecare tara cu mandriile si uscaciunile ei chiar daca altii le stiu sau nu.
Conteaza mai mult ce ai in cap, in ce mediu familial ai crescut, ce ai invatat de-a lungul existentei, ce studii ai, daca stii sa te porti in societate etc - lucrurile astea spun ceva despre tine nu imaginea care o au altii despre tara sau orasul tau.
Si oricum tarile din vest ne privesc asa pentru ca niciodata nu am stat la masa bogatilor ca ei, nu am fost o superputere, nu am scris istoria unei perioade, si este intr-un fel firesc ca noi sa stim mai multe despre ei decat invers. Personal putin imi pasa de parerea altora, mai ales a celor care nu fac decat sa dovedeasca cat de ignoranti sunt prin ceea ce spun (ca sa fie clar, nu fac referire la TT, vb de straini).
Cu privire la imagine intr-adevar trebuie lucrat, dar aici vb de perioade mari de timp. Prejudecatile nu dispar usor.
Si oricum cum din 1990 n-am facut decat sa pupam in .... puterile din vest, in ceea ce priveste politica externa si n-am aratat un dram de demnitate sau mandrie, e greu sa fim considerati altfel.
Conteaza mai mult ce ai in cap, in ce mediu familial ai crescut, ce ai invatat de-a lungul existentei, ce studii ai, daca stii sa te porti in societate etc - lucrurile astea spun ceva despre tine nu imaginea care o au altii despre tara sau orasul tau.
Si oricum tarile din vest ne privesc asa pentru ca niciodata nu am stat la masa bogatilor ca ei, nu am fost o superputere, nu am scris istoria unei perioade, si este intr-un fel firesc ca noi sa stim mai multe despre ei decat invers. Personal putin imi pasa de parerea altora, mai ales a celor care nu fac decat sa dovedeasca cat de ignoranti sunt prin ceea ce spun (ca sa fie clar, nu fac referire la TT, vb de straini).
Cu privire la imagine intr-adevar trebuie lucrat, dar aici vb de perioade mari de timp. Prejudecatile nu dispar usor.
Si oricum cum din 1990 n-am facut decat sa pupam in .... puterile din vest, in ceea ce priveste politica externa si n-am aratat un dram de demnitate sau mandrie, e greu sa fim considerati altfel.
Where exactly does the rainbow end?
Jag menar honom. Han ar estnisk, och jag tror (vet) inte, att han har nagon norsk slakt.Orfinn wrote:sry to use english, but hmm he were a norwegian guy from a norwegian Guild Wars fan site. Is this Oakwarrior the same guy...?Oakwarrior
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
Da, marile valori victoriene... citeset Cazul straniu a Dr. Jeckyll si Mr Hyde... e o critica destul de abila.okrane wrote:
Se cheama etiquette sau rafinament... de care noi romanii amarnic ducem lipsa...
Nu... las nationalismul altora. Si invoc pe Goodwin ca demosntratie.Dar nu crezi ca cultura tarii din care vii, te reprezinta destul de bine si pe tine ca om?
Cat despre tigani, chiar crezi ca atunci cand un rasist se plange de faptu ca tara lui e plina de negri cred oamaneii ca el e negru?
Oh, acu chiar trebe sa-mi revad opinia despre tine...cat de ignoranti sunt prin ceea ce spun (ca sa fie clar, nu fac referire la TT, vb de straini).
Ah, tá, desculpe-me, eu realmente não havia visto. Vai ver estou com alguma coisa nos olhos também.Wolfsburg wrote: Eso no es verdad, yo contesté tu questión, pero bien en en comienzo de mi participación en el "Foreign Language Thread", mira:
Y entonces, que tal?Wolfsburg wrote:Salve Tar,
Quanto a minha história, confesso que é relativamente comprida. Um pouco de coincidência em todos os cantinhos acabou me trazendo para a europa. Um resumo adequado seria dizer: a amizade que começou a oito anos entre eu uma estudante suíça acabou em um casamento feliz cheio de samba na Suíça.
E por aí vai. Estou temporariamente vivendo aqui, mas quero terminar meus estudos no Brasil (a nossa infectologia é mais vasta e definitivamente mais carente). Em Dezembro acabo meus estágios aqui e volto de mala e cuia para a América do Sul.
E vossa senhoria? Tem um resumo bom dessa vida nômade para dar?
Minha vida nômade é simples, mas complexa. Veja:
Nascido em Brasília, houve separação dos pais quando ainda era pequeno. Fui para em Ji-Paraná/RO por acaso, para as férias junto ao meu pai. Por motivos do além, fiquei por lá mesmo por mais 4 anos, cursando da 1ª até a 4ª série por lá.
Depois, voltei para Brasília (erro lamentável) e fiquei até o fim da 8ª. Desesperadamente, retornei para Ji-Paraná onde fiz o ensino médio e a faculdade de Sistemas de Informação (era Ciências da Computação, mas mudou no meio do curso, para a alegria da população ). Ao terminar, eu queria morar em um estado no sul no qual não tivesse apoio familiar direto, para morar sozinho e aprender a viver assim. Vim parar em Santa Catarina, já que as áreas de desenvolvimento de jogos pelo sul são mais acessíveis. E cá estou. Planejamento de vida ainda está um pouco bagunçado, mas vou buscar isso em breve.
Pois é. Então, fazendo exercícios rotatores e de supinação, além de colocar gelo em intervalos regulares e alongamentos adequados. Isso ajuda mesmo a recuperar? Eu não tenho formação em Fisioterapia, embora um dos instrutores seja um, mas eu tenho um conhecimento considerável - só não lembro dos nomes certos das coisas.Se liga Tar, pode ser que você esteja arrumando um belo "tennis elbow", isso é basicamente a inflamação da inserção dos ligamentos extensores dos dedos (aqueles que fazem o dedos esticarem e o punho se curvar para trás). Se você palpar o ponto certo no seu cotovelo, e ficar forçando o esticar dos dedos para trás, vai sentir exatamente o ponto aonde eles se ligam no osso (são ligamentos compriiidos).
O que causa a inflamação deles é a sobrecarga destes tendões (vc acertou até o nome do santo, exercícios para tríceps com sobrecarga = tennis elbow).
O que é existe para fazer na Suíça no verão? Como eu só tenho aquela noção básica da Suíça como montanhas, gelo e chocolate, é difícil imaginar até mesmo o basquete por essas bandas. Tipo, não existem trilhas, escaladas, natação, quem sabe?Quanto aos meus esportes favoritos, é patético dizer mas... só gosto de snowboard e basquete. E sem grupo de amigos na Suíça no meio do verão fica difícil arrumar qualquer um dos dois...
"There’s nothing to fear but fear itself and maybe some mild to moderate jellification of bones." Cave Johnson, Portal 2.
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
sa-ti zic adevaru ma pricep mai bine sa demonstrez ceva in engleza...okrane wrote:Sincer nu prea inteleg ce vrei sa demonstrezi prin toate replicile tale... sau doar iti face placere sa te pui contra...?
Mi se pare ca-ti pasa prea mult de ce cred strainii, de inteles pt ca te afecteaza in mod direct, dar cred ca exagerezi cat de mult conteza asta din perspectiva bunastarii tarii.
hmmm... inseamna ca ai vazut prea multe filme si citit prea putine carti :psa-ti zic adevaru ma pricep mai bine sa demonstrez ceva in engleza...
Mi se pare ca-ti pasa prea mult de ce cred strainii, de inteles pt ca te afecteaza in mod direct, dar cred ca exagerezi cat de mult conteza asta din perspectiva bunastarii tarii.
Ai inteles gresit. Nu are nici o legatura cu bunastarea tarii in mod direct.
Aceasta are legatura in special, cu felul in care un roman este privit, fie el in afara si in interiorul granitelor, care are implicatii sociale in primul rand, ceea ce le consider foarte importante deoarece, traim intr-o comunitate(UE) in care nu este bine sa fii vazut ca oaia neagra.
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
Prea putine carti care merita citite... la fel si filme, da alea tin mai putin.okrane wrote: hmmm... inseamna ca ai vazut prea multe filme si citit prea putine carti :p
Da, cum ziceam, prefer sa se schimbe ei decat noi... nush d c da parca ar fi mai bine dc toata lumea ar invata sa fie mai educata/desteapta in loc de noi sa vb mai frumos despre tara.okrane wrote: Ai inteles gresit. Nu are nici o legatura cu bunastarea tarii in mod direct.
Aceasta are legatura in special, cu felul in care un roman este privit, fie el in afara si in interiorul granitelor, care are implicatii sociale in primul rand, ceea ce le consider foarte importante deoarece, traim intr-o comunitate(UE) in care nu este bine sa fii vazut ca oaia neagra.
We're sorry
We hate to interrupt
But it's against the law to jump off this bridge
You'll just have to kill yourself somewhere else
A tourist might see you
And we wouldn't want that
Ascultam asta mai devreme si mi-a amintit de discutie...
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
Okey, vel kan godt hende han var estnisk, enten d eller norsk. Var noe nordisk ihvertfal.Pitsu wrote:Jag menar honom. Han ar estnisk, och jag tror (vet) inte, att han har nagon norsk slakt.Orfinn wrote:sry to use english, but hmm he were a norwegian guy from a norwegian Guild Wars fan site. Is this Oakwarrior the same guy...?Oakwarrior
- ThunderTitan
- Perpetual Poster
Aia era o insulta la adresa frantei... serios, freedom fries... s-a pisat bush pe ei.
iar despre culturi dominante... pana la urma toate cad in fatza barbarilor... si nimik nu se schimba decat detaliile.
iar despre culturi dominante... pana la urma toate cad in fatza barbarilor... si nimik nu se schimba decat detaliile.