The foreign language thread

Light-hearted discussions, forum games and anything that doesn't fit into the other forums.
Tech Corner - Firewalls, AV etc. - Report Bugs - Board Rules
okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 13 Mar 2007, 22:24

Zamolxis wrote:
okrane wrote:atatia ani nu e chiar atat de multi :p

si nu... nu am simtit asta aici... desi mai fac greseli, asa ca nu as zice ca este relevant cazul meu
Pe francezi nu ii deranjeaza cand faci greseli, pt ca toata lumea face greseli la franceza - pana si francezii insisi. Pe de-o parte ei sunt obisnuiti peste tot cu straini si (chiar mai mult) imigranti care mereu vorbesc o franceza un pic stricata, insa pe de alta limba franceza e f complicata ea insasi. Am prieteni vorbitori nativi de franceza aici in Belgia, care mi-au recunoscut ca nici ei nu cunosc/vorbesc franceza cum trebuie. Faceam un curs (incepatori) de franceza anul trecut si veneam la ei cu intrebari de baza, iar ei habar n-aveau daca anumite cuvinte/conjugari sunt correcte sau fac parte doar din limbajul popular.
da.. asta stiu ca nici ei nu stiu toti prea bine... si in plus daca vb suficient de repede nu-si mai da lumea seama de greseli....
Dar oricum... eu sunt intr-o scoala de renume... iar astia de pe aici sunt cica oameni cu "pretentii"[niste avortoni daca ma intrebi pe mine].
Dar oricum, asta nu schimba faptul ca sunt scoliti pana in fund, si ca stiu k lumea gramatica limbii lor...

Da... e destul de complicata... dar dupa ce am studiat-o vreo 10 ani in Romania nu mi se mai pare prea grea... Greselile le fac cand sunt obligat sa vb foarte repede si nu pot sa mai fiu foarte atent la cum construiesc fraza...

Milla aka. the Slayer
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby Milla aka. the Slayer » 13 Mar 2007, 23:36

@P: Brormand spiller stadig ivrigt - nu med forrædderen!!!! :disagree:

Sikkert er du altid flink *støn* ikke muligt *host*..
Ja, jeg går op i, om butikken er åbnet. Det var derfor jeg kiggede forbi i lørdags. Jeg ku mærke, at noget var galt! Og jeg har fået ros for mit initiativ. Ved at tjekke, om der var åbent og herefter påtage mig vagten, og informere chefen om det, har jeg fået et ordentligt skulderklap og en masse venlige ord om ansvar og interesse for arbejdspladsen :proud:
Du ved - bla bla bla bla god fremtid i BBV bla bla :D
Kig forbi en dag :)
This minor magical charm captures the viewer's attention and distra... ooo, pretty...
- Dragon Age Origins

Paulus1
Archlich
Archlich

Unread postby Paulus1 » 14 Mar 2007, 00:07

Skred forrædderens nye makker??
Nå, men i det mindste har din bror en at spille med når nu du har svigtet ham ;)

Jeg kigger nok forbi en dag... når jeg ellers finder ud af hvilken af BB'erne du arbejder i? (er der ikke 2 i byen?) :baby:

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 14 Mar 2007, 16:33

Zamolxis wrote:iar ei habar n-aveau daca anumite cuvinte/conjugari sunt correcte sau fac parte doar din limbajul popular.
Intotdeauna mi-a placut faptul ca de oricate ori zice profa ca maj dintre noi nu vb cum trebe limba pe care ea o respecta asa de mult tot din greselile celor care n-o vb bine s-a format in felul de azi.

n'Cocor wrote: iar astia de pe aici sunt cica oameni cu "pretentii"
Pacat ca pretind numa prostii.
Disclaimer: May contain sarcasm!
I have never faked a sarcasm in my entire life. - ???
"With ABC deleting dynamite gags from cartoons, do you find that your children are using explosives less frequently?" — Mark LoPresti

Alt-0128: €

Image

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 14 Mar 2007, 16:35

Pacat ca pretind numa prostii.
Cred ca ar trebui sa fii mai explicit... asa pentru noi, oamenii de rand

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 14 Mar 2007, 16:53

Era o obs gen despre oamenii cu pretentii...

Scopul unei limbi este sa te faci inteles bine, restu sunt abureli menite sa faca pe oameni sa se simte "superiori".... fac dem
"With ABC deleting dynamite gags from cartoons, do you find that your children are using explosives less frequently?" — Mark LoPresti

Image

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 14 Mar 2007, 18:34

Cred ca profii de romana care predau poezie si literatura nu ar fi de acord cu asta.

theLuckyDragon
Round Table Knight
Round Table Knight

Unread postby theLuckyDragon » 14 Mar 2007, 19:07

ThunderTitan wrote:Era o obs gen despre oamenii cu pretentii...

Scopul unei limbi este sa te faci inteles bine, restu sunt abureli menite sa faca pe oameni sa se simte "superiori".... fac dem
Tocmai despre asta voiam să scriu acum, pt că despre asta am vorbit astăzi la LEC (gramatică engelză, teoretic, but it goes way beyond that every time; e super profa).

Depinde de intenţia vorbitorului care este scopul limbii. Există aşadar două componente: communication, unde ideea este doar să transmiţi mesajul, chiar dacă bagi câte o greşeală la fiecare al doilea cuvânt, şi professionalism, unde ideea este să transmiţi mesajul în mod profesional, în aşa fel încât receptorul să fie satisfăcut de calitatea sa. Stăpânirea corectă a unei limbi poate impresiona în mod pozitiv interlocutorul, poate genera bunăvoinţă din partea sa.

Bineînţeles, limba conţine şi registre, care trebuie luate în considerare. Nu o să te apuci să vorbeşti verlan cu domnul profesor doctor de la Sorbona, dar nici francais soutenu în mod familar, în mediul descris de okrane.

Nu ştiu ce înţelegi prin restul, dar dacă se referă la reguli gramaticale/sintactice/etc., atunci acestea nu sunt abureli, pentru că să ştii că limbajul corect nu e doar o chestie internă facultăţilor de litere. Este utilizat zilnic într-o imensă diversitate de domenii în ţările respective.
"Not all those who wander are lost." -- JRRT

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 14 Mar 2007, 20:22

eu as zice ca mai sunt si alte scopuri care depasesc pe cel de baza.

Cum ar fi vorbitul pentru a se intretine: si aici putem include foarte bine glumele, comicul de limbaj si orice discutie pasionanta care face placere interlocutorilor, si de ce nu flirtul.

Un alt aspect ar mai fi arta si mai exact ce povesteam mai sus: folosirea limbajului pentru exprimarea ideilor din poezii samd, care dupa parerea mea e cel mai inalt mod de a folosi o limba, mai ales pentru ca duce la un alt nivel conceptul de cunoastere. Care ma aduce la alt aspect al limbajului: cunoasterea si dezvoltarea acesteia.

Milla aka. the Slayer
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby Milla aka. the Slayer » 15 Mar 2007, 00:51

Paulus1 wrote:Jeg kigger nok forbi en dag... når jeg ellers finder ud af hvilken af BB'erne du arbejder i? (er der ikke 2 i byen?) :baby:
Det hedder BBV. Blockbuster Video. Selvom det er blevet foreslået at det sku ændres til Blockbuster DVD :D ;)
Og jeg arbejder i den på Søndergade, så hvis du stadig bor på falen, er der jo ikke så langt vel da? ;)
This minor magical charm captures the viewer's attention and distra... ooo, pretty...
- Dragon Age Origins

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 15 Mar 2007, 17:21

theLuckyDragon wrote: Depinde de intenţia vorbitorului care este scopul limbii. Există aşadar două componente: communication, unde ideea este doar să transmiţi mesajul, chiar dacă bagi câte o greşeală la fiecare al doilea cuvânt, şi professionalism, unde ideea este să transmiţi mesajul în mod profesional, în aşa fel încât receptorul să fie satisfăcut de calitatea sa. Stăpânirea corectă a unei limbi poate impresiona în mod pozitiv interlocutorul, poate genera bunăvoinţă din partea sa.
Nope, sunt aceasi chestie... tot comunicare, ce-a ce difera este calitatea ei. Iar "folosirea corecta" a limbii depinde total de intervalul de timp in care te afli (si locatia geografica).

Cum ar fi vorbitul pentru a se intretine: si aici putem include foarte bine glumele, comicul de limbaj si orice discutie pasionanta care face placere interlocutorilor, si de ce nu flirtul.
Care sunt iarasi comunicare.

Image

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 15 Mar 2007, 17:23

Care sunt iarasi comunicare.
profund...

dar as zice ca sunt nuante diferite la aceasta comunicare... si de aceea nu le-as baga in aceeasi categorie...

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 15 Mar 2007, 17:53

okrane wrote: profund...
subtil :tongue:
dar as zice ca sunt nuante diferite la aceasta comunicare... si de aceea nu le-as baga in aceeasi categorie...
Sistem - subsistem. Altceva?

Image

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 15 Mar 2007, 17:56

Deci... marea parte a discutiilor conceptuale au la baza o importanta problema: definirea termenilor. Pentru a putea discuta pe aceasta tema trebuie mai intai sa definim ce inseamna comunicare, pentru ca de aici s-a nascut si mica noastra divergenta.

Daca acceptam comunicare ca ansamblul interactiunilor de orice tip care se transmit intre 2 persoane... well... ai dreptate in ceea ce spui.

theLuckyDragon
Round Table Knight
Round Table Knight

Unread postby theLuckyDragon » 15 Mar 2007, 18:04

ThunderTitan wrote:Nope, sunt aceasi chestie... tot comunicare, ce-a ce difera este calitatea ei. Iar "folosirea corecta" a limbii depinde total de intervalul de timp in care te afli (si locatia geografica).
What's your point? :|

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 15 Mar 2007, 18:06

Pai aia e... diferenta este data de ce doresti sa transmiti, informatii obiective, ceva amuzant, atractia etc.]

@tLD:
That i hate ppl.

Image

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 15 Mar 2007, 18:10

ThunderTitan wrote: @tLD:
That i hate ppl.
don't worry... they hate you too...

theLuckyDragon
Round Table Knight
Round Table Knight

Unread postby theLuckyDragon » 15 Mar 2007, 18:17

Eu îţi răspunsesem la asta:
Scopul unei limbi este sa te faci inteles bine, restu sunt abureli menite sa faca pe oameni sa se simte "superiori"
Nu înţeleg unde vrei să ajungi cu "e tot comunicare, diferă calitatea". Bineînţeles că diferă, şi am explicat şi care sunt rezultatele. Deci, what's your point in the previous post?

ThunderTitan
Perpetual Poster
Perpetual Poster

Unread postby ThunderTitan » 15 Mar 2007, 19:06

Lasa...

Image

okrane
Round Table Hero
Round Table Hero

Unread postby okrane » 15 Mar 2007, 19:12

bine... :D
[asta doar asa sa mai cresc post-countul... ca zicea Zamolxis ca ma iei pana weekendul care urmeaza. Daca o faci... iti pun praise pe threadul ala, daca nu ... astept praise de la tine ] :devil: :hoo:

Return to “Campfire”