da.. asta stiu ca nici ei nu stiu toti prea bine... si in plus daca vb suficient de repede nu-si mai da lumea seama de greseli....Zamolxis wrote:Pe francezi nu ii deranjeaza cand faci greseli, pt ca toata lumea face greseli la franceza - pana si francezii insisi. Pe de-o parte ei sunt obisnuiti peste tot cu straini si (chiar mai mult) imigranti care mereu vorbesc o franceza un pic stricata, insa pe de alta limba franceza e f complicata ea insasi. Am prieteni vorbitori nativi de franceza aici in Belgia, care mi-au recunoscut ca nici ei nu cunosc/vorbesc franceza cum trebuie. Faceam un curs (incepatori) de franceza anul trecut si veneam la ei cu intrebari de baza, iar ei habar n-aveau daca anumite cuvinte/conjugari sunt correcte sau fac parte doar din limbajul popular.okrane wrote:atatia ani nu e chiar atat de multi :p
si nu... nu am simtit asta aici... desi mai fac greseli, asa ca nu as zice ca este relevant cazul meu
Dar oricum... eu sunt intr-o scoala de renume... iar astia de pe aici sunt cica oameni cu "pretentii"[niste avortoni daca ma intrebi pe mine].
Dar oricum, asta nu schimba faptul ca sunt scoliti pana in fund, si ca stiu k lumea gramatica limbii lor...
Da... e destul de complicata... dar dupa ce am studiat-o vreo 10 ani in Romania nu mi se mai pare prea grea... Greselile le fac cand sunt obligat sa vb foarte repede si nu pot sa mai fiu foarte atent la cum construiesc fraza...